CİN (GIN) NEDİR? NASIL ÜRETİLİR? EN POPÜLER GİN MARKALARI NEDİR?
GİN NEDİR?
Gin,ardıç meyvesi (ana hammadesi),kişniş,anason,
melekotu ve kökü,tarçın,meyankökü,rezene ve tarçın kabukları gibi birçok çeşitli botanik bitkinin beraber damıtılmasıyla üretilen bir içkidir.
Belirtilen bu botanik bitkiler her damıtım evinde aynı diyemeyiz (ana hammade olan ardıç meyvesi hariç).
Her Gin üreticisinin kendine has kullandıkları bitkiler,baharatlar,meyveler ve üretim ve damıtım teknikleri bulunmaktadır. Bu da üretilen her bir Gin'in farklı karekteristik yapıya, farklı kokulara ve tatlara sahip olmasını sağlıyor.
GİN'İN TARİHİ
Gin tarihi hakkında birden fazla tahmin vardır. Bir düşünceye göre ilk defa Hollandalı denizciler tarafından üretilmiş bi diğer düşünceye göre ise İgilizler tarafından üretilmiş. Tabii ki bu düşünceler ne kadar doğru olsada resmi kayıtlarda bu durum biraz daha farklı.Resmi kayıtlara göre
Gin'in tarihi 11. yy'a dayanmaktadır ama üretimi ve üreten kişi hakkında 11.yy'a dair bir bilgi yoktur.
11.yy. ile 16.yy. aralarında Gin tıbbi amaçlar için kullanılıyordu.Ardıç meyvesinin damıtılmasıyla elde edilen sıvı o zamanın rahipleri tarafından başta veba olmak üzere birçok hastalık için kullanılmıştır. Hastaları sakinleştirmek için de kullanılan Gin, 16.yy. başlarında keyif veren içecek halini almaya başladı.
1600'lü yıllarda Dr. Franciscus De Le Boe tarafından üretilmeye başlanan Gin, başlarda halkın alt kesimleri tarafından tüketiliyordu hatta öyleki insanlar tarafından ucuz bir içki olarak anılıyordu. Bu ucuz içki tabirinin en büyük sebebi damıtımdan kaynaklanıyordu.Uzun bir süre böyle kötü bir unvanla devam eden Gin, Coffey Imbiği'nin icadı ile değişime başladı. 1831'de Aeneas Coffey'in yeni bir damıtım tekniği geliştirmesi ile Gin, bugünkü şanına kavuşmasında ve yüksek kaliteli içki sınıfında bulunmasının en büyük etkendir.
Hiç yorum yok